De Authentieke Blues.

  

*De Authentieke Blues muzikanten zijn er nog!!*

Dertig jaar geleden vormden we al een Blues Duo.

  Bé Hegen (zang, bluesharp en gitaar).

  Jan Warntjes (Piano).

*B.J. Hegen is een van de weinige muzikanten die het nog steeds aandurft om in een tijd van bluesrock en allerlei bluesverbasteringen, bluesmuziek te maken zoals deze oorspronkelijk en volgens traditie is bedoeld. B.J. Hegen (Assen, 1942), bluesgitarist, zanger, schilder en cartoonist kent over een periode van meer dan 40 jaar een wisselende muzikale carriere. B.J. Hegen’s muzikale reis dateert van de jaren 60. Beinvloed door de toen geldende muzikale normen gaf hij zich in eerste instantie over aan de popmuziek.

Ondertussen kwam hij ook in aanraking met de blues en daarin werd hij bijzonder aangetrokken door de vertolkers van de Chicagostijl waaronder favoriete exponenten als Johnny Young en John Little John. B.J. bestudeerde de Chicagostijl en ging uiteindelijk terug tot de archetypische oervormen van de blues. Het waren deze invloeden die hem deden besluiten om in de jaren zeventig definitief over te stappen naar een te formeren bluesband onder zijn eigen naam. Zijn band begeleide Amerikaanse artiesten als Eddy Burns en Eddie C. Campball tijdens tournees door Europa. In de jaren 80 waren ze supportact bij B.B. King.

B.J. Hegen is een uitstekend gedocumenteerd kenner van de blues en dan vooral van de Chicagoblues waaraan hij op het podium zijn eigen interpretatie heeft gegeven. Elke vergelijking gaat artisitiek en inhoudelijk mank, maar B.J. Hegen mag, zeker in het Noorden van het land, een evenknie genoemd worden naast bluescoryfeeen als Harry Muskee (Cuby and the Blizzards) en Fred Reining (Left Hand Freddy an the Aces): ze zijn alle drie goed in hun eigen stijl.

* Jan Warntjes  (Drieborg, 1942) leerde in de jaren 60 de grondbeginselen van de ragtime in New Orléans. In ruil voor drank bracht Sweet Emma Barret hem de akkoordenschema’s en het syncopisch spelen bij wat later uitgroeide tot het ragtime solowerk. De volgende fase was de Dixielandstijl , Jan speelde in verschillende Dixielandbands, maar de liefde voor het solowerk bleef hem boeien.

Pas in 1976 kwam de Blues weer naar voren en later de Boogie Woogie, zijn herinneringen van de ontmoetingen met Bluespianisten uit de States komen bij hem dan ook steeds weer boven. In 1977 werd de tweede prijs gewonnen op het Nationaal Blues en Woogie festival te Bergen (Noord Holland), en werd hij dan ook een geziene gast bij Bluesfestivals en in Jazz cafés. De non-commercie heeft steeds een positieve invloed gehad op zijn spel, zodat zeer authentiek werk naar voren komt.  Samen met Hegen vormen ze een authentiek Blues duo

Voorheen:

*Pianist van de La Vida Jazz Band.

*Pianist B.J. Hegen Blues Band

*Pianist voor het verzorgen van de muziek bij destijds de RONO.

*Pianist van de Downtown Blues Band

*Pianist van Blues Power

*Solo Pianist in het vertolken van de Authentieke Piano blues.

*Pianist van het  Duo B.J. Hegen & Jan Warntjes

*Begeleidde bekende Amerikaanse artiesen zoals o.a. Frank Frost, Eddie Burns, en Guitar Red.

Veel van onze bluesmuziek is terug te vinden op youtube.

Nog steeds af en toe onder constructie......

Janwarntjes.eu © 2011 • Privacy Policy • Terms Of Use